Copy


Wij willen steun en aandacht geven aan mensen die zich aan de randen van de samenleving bevinden. Onze motivatie komt vanuit ons christelijke geloof en is gebaseerd op Bijbelse waarden.


Beste vrienden van Wording, in deze nieuwsbrief stelt onze nieuwe voorzitter zich voor. We laten zien hoe we het kantoor hebben opgeknapt, hoe we de akoestiek verbeteren en elk seizoen sfeer maken. We laten de jongeren aan het woord die elke week na sluitingstijd hun gespreksgroep houden in Wording. En nog meer goed nieuws. Dank voor uw betrokkenheid!

Nieuwe voorzitter

Na een termijn van 4 jaar heeft Wil Draijer afscheid genomen als voorzitter. We zijn haar dankbaar voor haar werk voor Wording! Onze nieuwe voorzitter is Rick Lieffijn.


Rick: “Een aantal jaar geleden heb ik al een tijd meegedraaid als gastheer. Dit omdat ik het leuk en belangrijk vind om het geloof ook echt te doen, door mensen die het nodig hebben een rustige en fijne plek te bieden. Ook vond ik het persoonlijk een mooie aanvulling, omdat ik in mijn werk (bij een bank) veel in mijn hoofd bezig ben, en bij Wording het werk daarnaast ook met hart en handen is. Toen ik dan ook een paar maanden geleden door Wil gevraagd werd of ik haar wilde opvolgen als voorzitter, heb ik daar dan ook heel snel ja op gezegd.

Kantoor opgeknapt

Het kantoor is opgeknapt! Het is weer lekker opgeruimd en fris geverfd. Voor de bezoekers is er nu een afgeschermd hoekje om kleding te passen. Het bureau heeft een centrale plek gekregen met daglicht. Er is ook een schoonmaakkast ingericht.

Eindejaarsmaaltijd

Op 28 december 2023 organiseerde de Vrije Evangelische Gemeente voor onze bezoekers een eindejaarsdiner in Wording.  We kozen ervoor om de maaltijd dit jaar in de week na kerst te organiseren, omdat collega organisaties rond de kerstdagen ook maaltijden aanboden.

Akoestiek verbeteren

Sfeermakers

Yes we Can Clinics

Penningmeester blikt terug op 2023

Graag geef ik een update over de financiën van het Inloophuis. Afgelopen jaar stond in het teken van de verbouwing en daarover kunnen we melden dat we ruim binnen de begroting zijn gebleven. Met dank aan onze donateurs hebben wede verbouwing van het Inloophuis kunnen realiseren. En wat is het dan goed nieuws dat we minder geld aan de verbouwing hebben uitgeven dan begroot.


Ook positief nieuws op het gebied van giften. De donaties vanuit de vriendenkringzijn ook dit jaar ruim, waarbij we meer giften hebben ontvangen dan we hadden begroot. Dat geldt ook voor de donaties vanuit de kerken die ook ruim hebben gegeven in 2023. De uitgaven liggen in grote lijnen op hetgeen we begroot hadden. Dat is goed nieuws in een tijd van hoge inflatie en stijgende kosten.


Terugkijkend is 2023 een goed jaar geweest waarin we een mooie verbouwing hebben kunnen realiseren en waarbij we nog steeds financieel gezond zijn. Bij de volgende nieuwsbrief sturen we het volledige jaarverslag.

Medewerkersbijeenkomst

Op zaterdag 25 november hielden we de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst. Onze vrijwilligers en hun partners werden getrakteerd op lekker eten en een quiz onder leiding van Henk Smit. Weet u bijvoorbeeld hoe lang de chinese muur is? Of hoeveel kilo graan Ruth thuis kwam toen ze voor het eerst koren ging rapen bij Boaz?

Vrijwilligers welkom

Voor ons bestuur zoeken wij nog een algemeen bestuurslid. Taken in overleg te bepalen.

Verder zijn we ook altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die af en toe een middag of avond als gastheer of gastvrouw in Wording staan.

Het werk brengt gezelligheid, voldoening en een ruime blik op de wereld.

Bent u of kent u een iemand die onze missie deelt en voor wie dit werk iets is? Laat het ons weten alstublieft.

Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief!







This email was sent to mariekekvb@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Inloophuis Wording · Vaartweg 18 · Hilversum-Centrum · Hilversum, Noord-Holland 1211 JH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp